Search Images Maps Play YouTube News Gmail Drive More »
New Features | Help | Sign in
An important update on Picasa Web Albums. Learn more
  
Explore
 
Recent Comments View All
"Najvažnija vodička vježba,(kako tanko narezati pancetu:)"
Yesterday Man
"NAPOMENA: u ovom filmu nije prikazano omotavanje tri puta oko tijela na početku, te je pasnjak na početku prikazan s osiguranjem (NA TOM MJESTU PASNJAK NE TREBA OSIGURAVATI , jer osiguranje odlazi naknadno). Na kraju nedostaje osmica dvostruka osmica oko karabinera."
PD Kamenjak - Rijeka
"Prsni navez, je kombinacija od nekoliko čvorova: Bulinovog, Ambulantnog, dva polu čvora i četiri cijela čvora. Služi za navezivanje penjača oko prsiju u slučaju nužde ili ako nemamo drugi način za osiguranje penjača privremeno ili trajno. Visiti na ovakvom navezu duže vrijeme nije ugodno (maksimalno 15 minuta!!!) no ako je alternativa pad u provaliju onda je sasvim prihvatljivo rješenje."
PD Kamenjak - Rijeka
"- tri puta oko tijela - pasnjak naprijed (ovdje pasnjak ne treba osiguranje) - kraći kraj provući ispod tri užeta - prebaciti preko desnog ramena - otraga prekrižiti - preko lijevog ramena naprijed - spojiti s kraćim ambulantnim (+osiguranje) - završiti u sredini lađarskim oko tri užeta - na dohvat vodički s osiguranjem"
PD Kamenjak - Rijeka
"Veže se od dva užeta različite debljine. Osnova je deblja, a pomoćna uzica je oko dvije trećine njene debljine. Čvor služi kao jednosmjerna spojka na užetu. Opteretite li ga u jednom smjeru čvrsto će se držati za osnovu. Kad ga rasteretite i uhvatite rukom lako ćete ga pomicati prema gore po osnovnom užetu. Zahvaljujući tom svojstvu možete se sami izvući u slučaju da ste upali u kakvu jamu, naravno, ako vam je partner ostao na površini s drugim krajem užeta koji mora osigurati za tu priliku."
PD Kamenjak - Rijeka
Album Locations
RSS